yoga | meditatie

Yoga en meditatie zorgen voor meer lichaamsbewustzijn, meer bewegingsmogelijkheden en een vrijere ademhaling.

Aangeboden als (online) workshop, cursus (va 5 lessen), privé- en groepsles. Voor beginners en gevorderden.

Chinese Basis Yoga

Deze zittende vorm van yoga helpt je je (weer) bewust te worden van de mogelijkheden van je lichaam via stretchen, spierinspanning en ontspanning. In de basiscursus leer je elke les oefeningen bij en je zult merken dat je soepeler wordt, vrijer ademt en makkelijker kunt ontspannen.

meditatie

Chinese Basis Meditatie

Mediteren helpt je te ontspannen, concentreren en je leert een juiste (zit)houding aan. De basiscursus werkt toe naar een verfrissende meditatie van een half uur.  Elke les wordt afgesloten met een korte zelfmassage.

meditatie

Wudang yoga

Deze zittende vorm van yoga helpt je je (weer) bewust te worden van de mogelijkheden van je lichaam via stretchen, spierinspanning en ontspanning. 

 Je voert de eenvoudige oefeningen op een rustige manier uit zodat je het effect optimaal ervaart. Je zult merken dat je soepeler wordt, vrijer ademt en makkelijker kunt ontspannen.

 Voor beginners en gevorderden. Workshop ca. 2 uur. Cursus 1 uur per les.

Reviews

Ik heb Esther leren kennen tijdens de Schrijfweek van Geert Kimpen waar zij o.a. een online yoga/meditatie workshop gaf. Ik vind Yoga van belang maar ook heel moeilijk, door deze kennismaking met yoga heb ik me nadien aangesloten bij de wekelijkse online yogales waar Esther met een ongelofelijk geduld en betrokkenheid de oefeningen aanbood of wanneer nodig vervangende oefeningen gaf. Op dat moment bikkelen maar in de dagen daarna een weldaad voor mijn lichaam en zeker voor mijn rug. Esther heeft hiermee voor mij een nieuwe wereld geopend.

Hilde

Dankzij de yogalessen van Esther voelde ik me fitter en minder stram na een fysieke inspanning. 

Esther heeft veel (anatomische) kennis en ik vind haar heel professioneel. Ik was altijd verwonderd hoe ze online kon zien welke problemen we hadden. Het was steeds juist! 

Sigrid

De yoga en meditatielessen die Esther tijdens de schrijfweek gaf waren een welkome start van een intensieve workshopdag. De yogaoefeningen zorgen voor een ontspannen contact met je lijf en een goede houding en de meditatie brengt je diep in jezelf. Ze leerde ons ook een methode om vanuit het hoofd verbinding te maken met het hart en de buik zodat je vanuit daar kunt gaan schrijven. Mooi om te ervaren!

Angela

de workshops van Esther kenmerken zich door rust en professionaliteit. Of het nu om een yoga- of wandelworkshop gaat, met haar zachte vriendelijke stem geeft Esther vertrouwen en zet ze je op een hele prettige manier aan het werk (fysiek en/of mentaal). Van harte aanbevolen dus!

Patricia