esther-dekker-massage-en-consult

temazcalli / zweethutceremonie

Zondag 5 juni 2022 aan de rand van Amsterdam

Binnenin de hut waar het aardedonker is en bijzonder warm, kom je in contact met wat er in je leeft. Je herkent, verwerkt en schoont op. Zo voel je je weer vrijer en blijer. Samen en met je zelf.

Tijd: 10.30-18.00 uur
Bijdrage: 72 euro
Aanmelding t/m 29 mei: 63 euro

Meld je aan en je bent verzekerd van je plek. Er is ruimte voor 9 deelnemers. 

 Zondag 17 juli 2022 is er een hut voor vrouwen. 

Wat is een temazcalli en wat doe je daar?

Een koepelvormige hut gemaakt van een gebogen takkenstructuur, bedekt met dekens en een kuil in het midden voor hete stenen. Net als in een sauna wordt de hut heel warm en je zweet waardoor je reinigt. In de temazcalli schoon je ook je geest op. Het heeft vier rondes (dit kan uitgebreid worden tot zeven) en elke ronde, elke deur, heeft een richting. Je zult merken dat het duister en de hitte je helpen om je in die richting te openen en ermee te werken.

Er zijn momenten dat er wordt gedeeld en het is ook veel stil. Af en toe wordt er gezongen en je bent dan van harte uitgenodigd om mee te doen.  

Na elke ronde gaat de deur van de hut open voor frisse lucht. Je kunt dan ook wat water drinken. Meer informatie over praktische zaken, zoals hoe je je kunt voorbereiden en wat je meebrengt, ontvang je na aanmelding.

De Temazcalli-ceremonie heb ik geleerd van twee Portugese vrouwen die deze oude Tolteken / Maya Guatemala traditie van de zweethut al lang beoefenen en het tijd vonden om hierin een nieuwe generatie op te leiden. Dat doen zij via de internationale cirkel ‘Medicine Women and Earth Keepers’ waar ik sinds 2019 deel van uit maak. 

Locatie: Urban Temazcal te Amsterdam.

Wil je meer weten of je aanmelden?