Esther Dekker

Esther Dekker werkt als masseur, yoga/meditatie instructeur, scenarioschrijver, workshopleider, ritueel begeleider en coach.

Massage en chinese gezondheidsleer

Esther heeft Chinese Massage en Gezondheidsleer gestudeerd bij de Qing Bai academie en het YinYang centrum in Amsterdam, waar zij aansluitend werkte als masseur en yoga/meditatie instructeur. Thaise (yoga)massage, deep tissue en wellness massages heeft Esther o.a. eigen gemaakt bij de International Training Massage School (ITM). Daarbij heeft ze verschillende aanvullende (stoel)massage cursussen gevolgd. Sinds 2013 geeft Esther massages in haar praktijk, op de werkvloer bij kleine en grote bedrijven, op feesten en bij evenementen.

Tarot en rituelen

Esther heeft grote interesse in de psyche van de mens en zijn (onbewuste) drijfveren. Daarom heeft ze de driejarige opleiding Jungiaanse Psychologie bij Karen Hamaker gevolgd alsook het aanvullende jaar gewijd aan de symboliek van de Tarot. Esther is een enorme fan van Carl Jung, een psychiater die het onbewuste wilde doorgronden en zocht naar archetypische wijsheid bij natuurvolken. Carl Jung wordt een westerse sjamaan genoemd omdat hij het goddelijke ervaarde in zijn aardse en spirituele band met de natuur en zijn cliënten behandelde met behulp van dromen, meditaties en synchroniciteit. Ook bestudeerde hij de Tarotkaarten en gebruikten ze in zijn werk. Esther legt al sinds 2005 de kaarten maar pas na het Jungiaanse Tarotjaar heeft zij het kaartleggen opgenomen in haar beroepspraktijk, met succes. Een tarotconsult levert elke keer weer een diepgaand, to the point gesprek op dat impact heeft en inzicht geeft.
Esther ervaart in haar sjamanistische opleiding dat de kracht van een ritueel en de verbinding met de/je natuur helpen om vrijer en voluit te leven. Esther begeleidt mensen graag in dit traject van bewustzijnsontwikkeling, persoonlijke groei en veerkracht.

Workshops persoonlijke groei

Esther geeft (online) workshops over schrijven, (geleide) meditatie, mindfulness en persoonlijke groei o.a. bij Yang Sheng Lifestyle en de OBA en sinds 2013 bij de Schrijfweken van Geert Kimpen.

Esther werkt vanuit een holistische kijk op gezondheid waar lichaamsgerichte activiteit en ontspanning, bewustzijn, schrijven en creativiteit onderdeel van zijn.

Enkele opdrachtgevers: Proud Design, York Advocaten, Zoku hotel, Nissan, Randstad, De Theaterloods, OBA, PinkPop, Yang Sheng Lifestyle en de Schrijfweken van Geert Kimpen.